sadsad x
asdasd
Alışveriş Listeme Ekle
Fiyatı Düşerse Uyar

Menekşe İstasyonu

Ürün barkodu: 9786054603824
%10 indirim
110,00 TL
99,00 TL

Peşin fiyatına 2 taksit

Kazancınız
:
11,00 TL
990 Parapuan
:
990

Yazar: Ömer Açık

İlgili Kampanyalar
{{CMP.TITLE}}

{{CMP.DESCRIPTION}}

500 TL ve üzeri Ücretsiz Kargo
Alışverişlerinizde Mağazadan Değişim
  • Açıklama
  • Yorumlar
  • Taksit
  • Ürün Sorusu Sor
  • Menekşe İstasyonu

    Ömer Açık’tan dayanışmayı yücelten, birbirinden ilginç karakterlerin buluştuğu bir ilk roman.

    Bir mahalle, istasyonunu savunuyor!

    Öğretmenlik görevini sürdüren genç yazar Ömer Açık, zengin dil kullanımıyla okumayı keyfe dönüştürmeyi başardığı ilk çocuk romanında okuru, özlenen bir mahalleye davet ediyor. Hayatlarının merkezindeki tren istasyonuyla ilgili kötü bir haber alan mahallelinin çabasını ve umut öyküsünü anlatıyor. Yediden yetmişe bütün mahallelinin bir amaç etrafında birleştiği romanda yazar, çocukların heyecanını ve yaşamı biçimlendirme gücünü, kendi deneyimlerinden süzerek hissettirmeyi başarıyor. Kitap, kentsel dönüşümün sonuçları ve etkileri üzerine düşündürüyor ve dayanışmayı yüceltiyor. Bir yandan da, yok olmaya yüz tutan meslekleri hatırlatıyor. Gün geçtikçe hızlanan ve sorumsuzca şekillendirilen bir dünyada, tren istasyonunda kitap okumak ve vagon penceresinden farklı yaşam kareleri görmek isteyen küçükler ve büyükler için umut sözcükleriyle yazılmış bir roman.

    Menekşe renginde, buz gibi suları olan Küçükçekmece Gölü’nün kenarında kendilerine bir yaşam kurmayı başaran Menekşeliler... Kuşaktan kuşağa evlerini, yollarını, okullarını ve hatta onları işlerine, okullarına ve gezmeye götüren istasyonlarını emek emek kuran Menekşeliler, günün birinde istasyonun geleceğiyle ilgili bir haber alırlar. Büfecisinden dişçisine, muhtarından mahallenin afacan çocuklarına kadar tüm mahalle toplanır. Geçmişlerini ve geleceklerini nasıl kurtaracaklardır?..

    Yazar Hakkında:

    Ömer Açık, 1980 yılında Adana’da doğdu. Daha sonra taşındığı Ankara’da büyüdü. Hacettepe Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü’nden mezun oldu. Eğitiminin ardından önce Adana’nın bir köyünde, sonra da Mardin’de öğretmenlik yaptı. Çocuklarla çocuk olmayı, çarşı pazar dolaşmayı ve yolculuklara çıkmayı seviyor. Çocuklar için yazdığı ilk romanı Menekşe İstasyonu’nda (2014) bir mahalle ve dayanışma öyküsü anlatan Açık, eşiyle birlikte İstanbul’da yaşıyor ve öğretmenlik mesleğini sürdürüyor.

Kampanyalardan haberdar olun!

Etkinlik ve fırsatlar için e-bülten’e üye olun
Nezih ayrıcalıklarından sizde faydalanın!

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.